Soki t艂oczone - dlaczego warto je kupowa膰

W ostatnich latach rosn膮c膮 popularno艣ci膮 zacz臋艂y si臋 cieszy膰 soki t艂oczone. S膮 one produkowane jedynie z naturalnych owoc贸w i warzyw, a technologia t艂oczenia umo偶liwia na zachowanie w nich wszystkich warto艣ci od偶ywczych. Ma to du偶e znaczenie, poniewa偶 zbyt du偶e przetwarzanie przyczynia si臋 do utraty wielu warto艣ciowych witamin i minera艂贸w, a przez to r贸wnie偶 zdrowotnych korzy艣ci.

W przypadku sok贸w t艂oczonych do pasteryzowania stosuje si臋 nisk膮 temperatur臋, jaka zabija drobnoustroje, ale jednocze艣nie nie powoduje ubytku w witaminach. Regularne ich spo偶ywanie to 艣wietne uzupe艂nienie diety, co istotne pi膰 j膮 mog膮 nawet osoby w podesz艂ym wieku oraz dzieci.

Takie soki s膮 bardzo smaczne, szczeg贸lnie 偶e ich wyb贸r w sklepach jest coraz wi臋kszy i ka偶dy mo偶e sobie znale藕膰 ulubiony. Praktycznie ka偶dy producent syrop贸w eko posiada ich w ofercie przynajmniej kilka, tak wi臋c jest w czym wybiera膰. Z regu艂y s膮 sprzedawane w workach foliowych, z wygodnym kranikiem do lania.